Svängde ihop en köttfärslimpa häromkvällen. Den blev asgod enligt Hektors utsagor. Och jag blev riktigt nöjd själv. Så här kommer receptet!
Recept på Asgod köttfärslimpa:
Blanda ca. 1 dl grädde och lite ströbröd - låt det svälla.
Rör i ca. 1 tsk. fransk senap, salt, vitpeppar, ca. 1 msk. kalvfond, 2 klyftor vitlök - smaka av.
Det ska smaka ganska mycket, köttfärsen tar bort mycket.
Blanda i färsen.
Forma till två smala limpor. Pensla med smält smör blandat med soja.
In i ugnen i ca. 20-30 minuter i 225 grader varm ugn.
Servera med potatismos, brunsås och lingonsylt. Asgott!
lördag 25 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för receptet, Angelica. Och för Hektors ärliga bedömning...härliga de är; rakt ur hjärtat!
SvaraRaderaJag ska absolut prova receptet, men en vegetarisk med soyafärs. Hemmagjord potatismos åt vi i veckan; så himla gott!
Kul med lite mattips!
Kram Cicki