lördag 25 september 2010

Asgod köttfärslimpa

Svängde ihop en köttfärslimpa häromkvällen. Den blev asgod enligt Hektors utsagor. Och jag blev riktigt nöjd själv. Så här kommer receptet!

Recept på Asgod köttfärslimpa:

Blanda ca. 1 dl grädde och lite ströbröd - låt det svälla.
Rör i ca. 1 tsk. fransk senap, salt, vitpeppar, ca. 1 msk. kalvfond, 2 klyftor vitlök - smaka av.
Det ska smaka ganska mycket, köttfärsen tar bort mycket.
Blanda i färsen.
Forma till två smala limpor. Pensla med smält smör blandat med soja.
In i ugnen i ca. 20-30 minuter i 225 grader varm ugn.

Servera med potatismos, brunsås och lingonsylt. Asgott!
Twitter
Facebook

1 kommentar:

  1. Tack för receptet, Angelica. Och för Hektors ärliga bedömning...härliga de är; rakt ur hjärtat!
    Jag ska absolut prova receptet, men en vegetarisk med soyafärs. Hemmagjord potatismos åt vi i veckan; så himla gott!
    Kul med lite mattips!
    Kram Cicki

    SvaraRadera