fredag 5 mars 2010

Shopping i Mariefred


Psst...snart är det vår!

Idag packade vi in oss i lilla Kian och åkte in till Mariefred. Trots att vi valt vagn med omsorg och köpt en av de minsta och smidigaste vagnarna på marknaden är det svårt att få plats med två barn och en vagn i min lill-lilla bil... Men skam den som ger sig, jag plockade bort liggdelen från chassit, fällde in, tryckte ihop, stuvade och till slut fick allt plats. Men det är ju absolut ingen familjebil...

Inspirerade av Cickis shopping av vårkläder till barnen och med en strålande sol som lovade varmare väder begav vi oss till Mini Bee. Där fanns superfina vårkläder från "Villervalla" i olika färgställningar. Hektor ville ha en turkos jacka från början men just den hade de inte tagit in... Då gick valet över till den gröna, också en jättefin jacka men Hektor har en förmåga att "försvinna" i den färgen. Det slutade med att vi kom hem med den svarta. Självklart valde Hektor turkos mössa och turkosa fingervantar till... Några överdragsbyxor behövde vi inte införskaffa då den unge mannen har ett par från PO.P sedan tidigare som fortfarande passar, även de svarta. Men priserna på överdragsbyxorna är otroliga, bara 179 Kr! Det lutar nog åt att vi köper på oss ett par till, kan vara bra att ha ett par extra i garderoben.

Vi tog en lunch på "Blå katten". Hektor valde pannkakor, en bakelse och sedan åt han även ovandelen av min salami/briemacka. Mätta och belåtna gick vi och handlade på Ica innan vi åkte hemmåt. Och Helge? Ja, han sov hela tiden och vaknade först när jag lyfte in honom i babyskyddet.

Våra barn gillar verkligen att få kläder, de blir uppriktigt glada över varje nytt plagg. Nåja, när Hugo fick en ny cardigan och Hektor "bara" fick nya kalsonger var Hektor till en början allt annat än nöjd. Men det gick över och kalsongerna som han först inte alls skulle ha används nu flitigt :) Hektor har sprungit omkring här hemma med nya mössan på huvudet och vantarna på. Nu återstår det att se om han kommer att sova med dem med...


Nöjd kille!


"Tokig"kille!
Twitter
Facebook

6 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Visst blir man glad av Villervallas kläder.
    Du är verkligen en super-mamma, Angelica! Ser framför mig hur du stuvar i ALLT och ALLA i bilen, med ett stort lugn och tålamod ;)
    Helge är ju för underbar; bara sover sig igenom era utflykter.
    Nu håller vi tummarna att våren vill kika fram.
    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Villervalla, bara namnet blir man ju glad av :) toppen kläder både vad gäller design och kvalitet! Hektor längtar tills han får ha sina nya kläder ute, inne har dem redan :)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jättefina kläder....får nog titta in där jag med....

    SvaraRadera
  4. Ja, gör det Therese. Roligt att kunna "stödja" de lokala butikerna. Inte så svårt när de har så fina och bra grejer...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jättesnygg kille, kanske Hektor mannekängar till påsk.

    SvaraRadera
  6. Det gör han säkert, mössan och vantarna har han haft på sig sedan han fick dem....inomhus...Nu vill vi ha lite vår så att han kan ha dem ute med!

    SvaraRadera