torsdag 4 mars 2010

Nya rutiner


På medeltidsmuseet kunde man galoppera.


Helge fyrar av leenden på löpande band men bara när kameran är utom räckhåll....


Sportlovet gick i rasande fart. Det var kulturskola, utelek, Mozartlek, pyssel, besök på museum och "bara-vara" tid hemma. Efter sportlovet har vi ändrade rutiner. Hektor går 15 timmar på dagis och Hugo går inte längre på fritids. Hektor har tidigare inte reflekterat över vad jag gör när han är på dagis. Visst har han förstått att jag varit hemma med Helge men nu börjar det gå upp för honom att det kommer att vara så under en längre tid. "Varför åker inte du till jobbet mamma?" frågade han till exempel i morse. Och jag förklarar så som jag tidigare gjort att Helge fortfarande är så liten och inte kan vara på dagis ännu. Han nöjer sig med svaret och är fortfarande nöjd och glad när jag lämnar honom på hans dagis.

Men idag åkte jag faktiskt till jobbet, med Helge i släptåg. Det var jätteroligt att hälsa på, att få träffa alla barn och kollegor! Helge fick superfina presenter av mina kollegor och av "mammas jobbarkompis Tjerstin" (som Hektor säger). Han fick en jacka, byxor, två tröjor och två pyjamasar! Hugo och Hektor gick inte heller lottlösa, Kerstin hade nämligen köpt en bok med massagesagor som alla kan njuta av samt strumpor till dem båda. Strumporna åkte på direkt när vi kom hem och därefter utklädningskläderna. Hugo blev Mozart och Hektor cowboy. Han har önskat sig en cowboy hatt ända sedan dess han var hemma hos Oscar och Ebba då han lånade Oscars hattar. Jag hittade en liknande hatt på Ica Maxi häromdagen och den gjorde stor succé, så stor att han sov med hatten de två första nätterna :)


Hugo skrev ut notblad på notblad. "När jag blir stor ska jag lära mig att läsa noter och spela Mozart på min elgitarr" sa Hugo. Hektor har lagt av sig hatten men täckvästen är på och agerar cowboyväst.

Nu sitter vi i soffan och funderar lite kring det kommande dopet, det blir i maj - vi hoppas på sol och värme och umgänge med nära och kära!
Twitter
Facebook

2 kommentarer:

  1. Låter som ett mysigt sportlov. Och härligt att drömma och planera om ett majdop, tills dess borde ju värmen ha kommit.....

    SvaraRadera
  2. Ja, sportlovet var mysigt. Hoppas att William och Lucas hade det bra hos mormor och morfar på lovet! Hektor frågar varje dag när det ska bli sommar, jag behöver inte ha sommar ännu men lite vårvärme skulle inte skada...

    SvaraRadera