torsdag 3 mars 2011

Måste bara tipsa...


..om ett fantastiskt recept. Bor man på landet så är man inte bortskämd med take away mat. Det är långt till närmsta sushi-indiska-italienska, you-name-it hak... Därför blev jag så glatt överraskad över tidningen Buffé´s recept på chicken tikka masala. Artikeln handlade just om food trunks och hur man lätt kan omvandla restaurangrecepten på hemmaplan. Så gott, det smakade indiskt på riktigt! Barnen tyckte att det var lite starkt, de fick en extra klick matyoghurt på maten, det svalkade gott. Patrik gjorde en variant på gurksalladen och skivade gurkan tunt och snabbmarinerade den i vinäger, salt och peppar. Nu ska jag testa de andra recepten och se om de är lika goda.

Ingredienser

Gurksallad

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär lök och vitlök i strimlor. Bryn kyckling , lök och vitlök i 2 msk smör i en gryta eller en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt.
2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, currypaste eller kryddmix och sötmandel. Låt koka under lock ca 10 minuter.
3. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt yoghurt och grädde. Koka ytterligare 2 minuter.
4. Hyvla gurkan i långa remsor med en potatisskalare. Blanda gurkan med yoghurt och mynta. Krydda med 2 krm salt. Servera grytan med riset och gurksalladen.


Bilden och receptet är hämtat från ICA´s hemsida.

Twitter
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar