söndag 15 augusti 2010

Skåne


På väg till Skåne. Lunchstopp i Gränna.

Varje gång vi åker till Skåne och jag får se slätterna, åkrarna, havet, det öppna landskapet och ljuset så fladdrar det till lite extra i magtrakten. Det är så vackert och så olikt både det Norrländska och det Sörmländska landskapet. Men trots allt det vackra skulle jag inte kunna flytta dit, inte permanent i alla fall. Men en Skånelänga att bo i på sommaren skulle jag inte tacka nej till...

Nu har vi ingen Skånelänga. Men i Skåne har vi varit och istället för Skånelängan har vi våldgästat Patriks syster Sandra i hennes lägenhet i centrala Landskrona. Det är alltid lika trevligt att träffa Sandra - alltid lika glad , alltid med öppna armar!

Jag tycker att det är tråkigt att Landskrona fått en så negativ bild i medierna på senaste tiden. Det är faktiskt en riktigt fin stad med Citadellet som blickfång, schysta butiker, arkitektur som skvallrar om hur nära Danmark är och åtminstone en riktigt, riktigt bra restaurang- Inferno.


Glenn

Restaurangens ägare är Patriks kusin Glenn och utan att vara det minsta partisk så är det en riktigt bra restaurang. Trevlig miljö och vällagad mat. Där var vi och åt en kväll tillsammans med Lidija, en av Patriks mostrar och dessutom Glenns mamma, och hennes söner Sandy och André med deras respektive Jessica och Kristina. Jessicas och Sandys söta son Neo var förstås också med! Jessica är dessutom storasyster till Hugo, Hektor och Helges kusin Pamela. Svårt att hänga med i släktträdet? En riktigt trevlig kväll där räddningen blev att Benny svängde ihop pannkakor till barnen och att Hugo och Hektor fick "tattuera" hela släkten så att vi alla såg ut som riktiga kåkfarare. Att Cornelia, pojkarnas kusin som de aldrig träffat, helt plötsligt dök upp utanför var jätteroligt!


Helge trivdes i Lidijas famn.


Jessica och en trött Neo

Flera trevliga middagar hann vi med under vårt besök. Vi hälsade på i Kävlinge hos Andreas, Sanna och fina barnen Filippa och Hugo. Hektor blev jätteförtjust i lilla Hugo. Till barnens stora förtjusning väntade Andreas och Sanna på nya sängar. I den gamla fick barnen hoppa så mycket de ville. Och det gjorde de! Hemma hos Sandra har vi haft middagar med "bus-farbröderna" Tobias och Mathias och farmor. Synd bara att Pamela varit hos sin pappa under tiden vi varit nere. Vi hann bara träffa henne en kort stund kvällen vi kom ner...


Vem hoppar högst?


Kusiner


Hugo och farmor


På Busfabriken


Ett måste på Busfabriken - Slush. Skål!


Hektor på Skånes djurpark. Äventyrsbanan var bäst!

Kusinerna Anton, Jonathan och Tindra träffade vi också. Vi bestämde en lekdate i parken men vädret var inte riktigt på vår sida. Vi var lite tidiga och sprang runt och torkade av gungor, rutschkana och bänkar. Förgäves. Det slutade med att vi möttes upp och gick hem till dem istället.
Mysig förmiddag med Jeanette och fina barnen!


Jonathan...


... och Anton

Sista dagen, på vägen hem, mötte vi upp farfar. För första gången fick barnen träffa honom. Jag kommer inte att gå in på några detaljer men han har inte alls varit en del av barnens liv. Hugo har alltid funderat över sin farfar och velat träffa honom. Den här gången blev det av. Inget stort men väldigt, väldigt viktigt för Hugo. Det var det bästa med hela resan enligt honom...


Farfar

Det har varit en trevlig resa. Det som gjorde att det blev en bra och trevlig resa vara alla möten, planerade, spontana, korta och långa. Tack alla ni som gjorde vår resa lyckad!
Twitter
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar