fredag 6 augusti 2010

Mumindalen



Nu är vi tillbaka från vår lilla tripp till Mumindalen. Vi har haft en intensiv men bra resa! Nattbåt till och från Åbo gjorde att det inte blev så många timmars sömn då barnen inte ville missa något av allt det roliga som fanns att göra ombord på båten. Jag säger bara bollhav... Som tur var fanns både en vinbar och en whiskeybar precis bredvid. Det gick med andra ord alldeles utmärkt att tillgodose allas intressen. Det obligatoriska godiset i hytten och lite fniss innan läggdags bröderna emellan gjorde att barnen sov, mellan tummen och pekfingret, kanske sju timmar. "Jag har inte sovit klart än" var Hektors kommentar när vi försökte få liv i honom. Men sedan gick det vägen.

Trots sömnbrist avverkades sex timmar i Mumindalen med ett glatt humör (för det mesta) av samtliga familjemedlemmar. Hugo hade oturligt nog dragit på sig en förkylning lagom till resan. Men med alvedon i kroppen och mycket peppning samt en stark pappa som bar sin sjuåring på ryggen på slutet så klarade även han det! Det var så roligt att vara tillbaka. Allt motsvarade våra förväntningar även denna gång! Det är fantastiskt fint uppbyggt. Naturskön omgivning där allt smälter samman med Muminkonceptet. Ingen stress och inte särskilt kommersiellt. Barnen var supernöjda efter att ha träffat hela Muminfamiljen, gjort armband med Totikki, pysslat hos Rådd-djuret, sett teater, lekt i Muminhuset, gått sagostigen och mycket, mycket mer.


Muminhuset

Många kramar blev det!


Pyssel


Stinky, nej jag menar Hektor i finkan.


Helge sov sig igenom en stor del av besöket men gillade att klappa Sniff och titta på teater.

Efter ännu en kväll på båten och ytterligare ett tidigt uppvaknande befinner vi oss nu hemma igen. Hugo gick direkt och lade sig medan Hektor plockade fram sitt Muminhus med alla tillhörande figurer. Jag tror att Mumintrenden är här för att stanna ett tag!
Twitter
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar