fredag 30 april 2010

Som Ler- och långhalm

...börjar de bli. Hektor och Helge. Det märks att Helge blir äldre, han är med mer och mer. Där vi är vill även han vara. Det är tur att han har en så fantastisk storebror som låter honom vara med och som inkluderar honom i allt. I samtal, i leken - ja allt! I bland kan det bli lite mycket, han pratar och klappar på honom konstant. Men samtidigt är det så roligt att se den kärlek som finns mellan dem, alla tre. Trots att Helge faktiskt tar tid, han ska ammas, få ny blöja, sövas och så vidare så har Hektor eller Hugo aldrig någonsin önskat bort honom. "Men åååå, du kommer ju aldrig" sa Hektor lite besviket när han väntat på mig för att vi skulle leka med Duplo på hans rum och jag plötsligt satt och matade Helge. Ingenting annat, inget "dumma Helge" eller "han bara äter och äter..." Vilket man kanske skulle kunna vänta sig.

Apropå mat, på måndag blir Helge fyra månader. Läste för ett tag sedan, i DN tror jag att det var, att Livsmedelsverket eventuellt skulle ändra rekommendationerna angående helamningen. Från de tidigare sex månaderna till fyra. Det har visat sig att det "räcker" att helamma i fyra månader för att få ett fullgott skydd mot astma och allergier. Vi pratar lite fram och tillbaka hur vi ska göra. Å ena sidan känns det som om han är redo att börja prova. Han är väldigt intresserad av vad vi stoppar i munnen när vi sitter och äter och D-dropparna slinker ner och skeden slickas ren! Å andra sidan är det ganska bekvämt med amningen och jag vill ju fortsätta amma honom ett bra tag till. Vi får väl se var vi landar... Vi har fått låna en "Bumbostol" av våra snälla grannar Fredrik och Sara, den kommer ju väl till pass om vi börjar med smakisar så att han kan sitta själv!


Pyjamaskillarna myser i soffan efter frukosten. Hektor älskar "barnkammar" sånger, rim -och ramsor. Det brukar vi sjunga, rimma och ramsa i soffan tillsammans med Helge. Favoriterna är "Vidde, vidde vitt" och "Vem är det som rider?".


Innan lunchen underhöll Hektor Helge i babygymmet. Skönt att ha en "giltig" anledning till att vila. Hektor ser lite trött ut på bilden.


Så här fint hade Hektor byggt med Duplo idag, det är en trädkoja!


Både jag och Helge fick vara med och leka. "Det gör inget om Helge kräks på min matta det är ju bara att torka upp". Snusförnuftigt, eller hur?
Twitter
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar