onsdag 1 december 2010

Snögubben



Lika säkert som att den första december inträffar varje år. Lika säkert är det att vår snögubbe hänger på plats vid samma tidpunkt. Presentkalendern vi började med när Hugo var i samma ålder som Helge är i nu. Den är magisk. Snögubben blir levande på natten och hämtar paket till kalendern som barnen får öppna på morgonen. Den har dock utvecklats lite genom åren.
Från att ha varit en renodlad presentkalender med små (och stora) paket till att snögubben har kommit med andra färdiga presentkalendrar. Lego´s adventskalendrar har vi haft två år i rad.

Oavsett vilken kalender man öppnar så har snögubben en given plats. Och man ifrågasätter inte hans äkthet... I år hade Hugo önskemål om att återgå till den gamla varianten då han inte är så intresserad av Lego eller Playmobil längre. Naturligtvis ville Hektor ha likadant som Hugo. Jag tycker att det blir svårare att hitta små, billiga presenter att fylla kalendern med ju äldre barnen blir. Vi bestämde därför att de skulle få varsin chokladkalender (Toy Story, vad annars?) som de får öppna varje dag. Och på helgerna får de varsitt paket, ett lite större, något de verkligen vill ha. Allt detta hade snögubben skrivit i ett personligt brev till killarna. "Mamma, snögubben och du har väldigt lik handstil, eller hur?" sa Hugo och ögonen glittrade. Men han sa inget, fast han vet....Barnatron som genomskådats men som han ändå inte vill släppa taget kring . Hektor tyckte synd om Helge som inte fick någon kalender. Som tröst fick han ytterligare ett gosedjur av Hektor. Därför finns det nu tre inslagna paket att lägga under snögubben. Ingen är glömd. Mission completed. God natt!
Twitter
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar