söndag 13 juni 2010

Gapa stort!

"Tänk att jag kan så mycket om bebisar, mamma!" Det brukar Hektor säga lite då och då. Han trivs fortfarande i rollen som storebror och är till stor hjälp här hemma. Visst kan det bli lite för mycket ibland som när han tränger sig in i babygymet bredvid Helge och ska göra precis som Helge men för det mesta är han väldigt hjälpsam. Helge har börjat äta mer och mer. Så fort han sitter i sin matstol räknar han med att han också ska få något att stoppa i munnen. I går blev det gröt till frukost, potatis och palsternacka till lunch, en fruktis till mellanmål och gröt på kvällen. Däremellan ammas han som vanligt. Att få hjälpa till att mata Helge är roligt tycker Hektor. Han tar lite på skeden, stryker av mot tallrikskanten, ger den gapande Helge en sked och säger sedan, efter varje tugga "åh, vad gott det var Helge, jättegott va?!" Helge själv mumsar och låter väldigt nöjd "mmmmm"


Redo för nästa tugga!


Lite kladdigt blir det!
Twitter
Facebook

2 kommentarer:

  1. Han är så underbar i sina uttalanden, Hector. Och Helge ser mycket nöjd ut...Skönt när de öppnar munnen...går liksom lättare då (Em gjorde inte det).
    Tack för trevlig eftermiddag! Det gör vi om.
    Kram Cicki

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det lättare när de öppnar munnen! Det har gått oförskämt lätt att gå över till gröt och puré. Helge var vaken när jag kom hem från bastun, nöjd och glad då han fått en fruktis till mellanmål. Rätt skönt att inte vara oumbärlig vad gäller maten.
    Mer bastu och promenader! Kram!

    SvaraRadera